У Петербурзі читали Конституцію навпроти в'язниці

У Петербурзі читали Конституцію навпроти в'язниці

Укрінформ
Читання Конституції, які проводяться 12 числа кожного місяця в різних частинах міста, цього разу пройшли навпроти в'язниці "Хрести".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами одного з організаторів акції Олексія Сергєєва, це пов'язано з тим, що 12 березня – День працівника кримінально-виправної системи. Тому читання Конституції було вирішено поєднати з читанням "Реквієму" Анни Ахматової біля пам'ятника жертвам політичних репресій – сфінксів Михайла Шемякіна на Воскресенській набережній і розташованого поруч пам'ятника Анні Ахматовій, яка дивиться на в'язницю "Хрести".

Акція була поєднана з перформансом – голови і руки двох з п'яти її учасників стирчали з колодок з написом "Свобода". Куратор проекту "Свідки Конституції" в Петербурзі Олексій Назаров пояснив, що колодки з написом "Свобода" символізують стан російського суспільства, в якому людина зовні вільна, може пересуватися, говорити, але руки її скуті - вона нічого не може робити.

Учасники акції вважають, що нині особливо важливо провести читання Конституції навпроти в'язниць, оскільки ще свіжа в пам'яті справа Ільдара Дадіна, завдяки якому вся країна дізналася про систему тортур і побиття у виправних колоніях. Крім того, в Росії з кожним роком стає все більше політв'язнів, а також фабрикується все більше справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-