Спецназ Грузії розігнав стихійний мітинг у Батумі, 33 травмовані

Спецназ Грузії розігнав стихійний мітинг у Батумі, 33 травмовані

Відео
Укрінформ
Сили спецпризначення Грузії звільнили територію біля будівлі управління поліції Батумі від протестувальників, які протягом кількох годин влаштовували погроми в столиці Аджарії в ніч на неділю.

Під час операції із розгону натовпу поліція затримала майже 40 людей. Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі уточнив, що їх затримали в адміністративному порядку, однак проводиться кримінальне розслідування й частина людей понесе кримінальну відповідальність, повідомляє ВВС.

"Усі особи, які брали участь і були організаторами цього вандального акту, будуть покарані з усією суворістю закону", - заявив міністр. На його думку, поліція застосувала адекватну і пропорційну силу.

За словами очевидців, зранку біля управління поліції протестувальників не було, муніципальні служби розчищають прилеглі вулиці від сміття, прибирають автомобілі, які пошкодили під час заворушень.

За даними влади, під час заворушень постраждали декілька десятків людей.

Міністр охорони здоров'я й соціального захисту Аджарської автономної республіки Заала Микеладзе підтвердив, що 33 людини привезли до клініки, 15 із них були співробітниками правоохоронних органів.

У них, за словами міністра, діагностують забої від ударів камінням. На стихійному мітингу вони кидалися ними в поліцію. У решти виявили симптоми через сльозогінний газ.

"Всіх виписали, лише один пацієнт перебуває під стаціонарним наглядом, ймовірно, з діагнозом струс мозку", - заявив Мікеладзе.

Протести в Батумі почалися в суботу ввечері. Це сталося після того, як один зі співробітників патрульної поліції виписав штраф водію. Чоловіка обурила сума, яку він має сплатити й після словесної перепалки із поліцією водія затримали.

Фото: NETGAZETI.GE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-