У Японії вшанували пам'ять жертв землетрусу і цунамі 2011 року

У Японії вшанували пам'ять жертв землетрусу і цунамі 2011 року

Укрінформ
В Японії пройшли траурні заходи в пам'ять про жертв землетрусу і цунамі 2011 року. На церемонії в Токіо були присутні прем'єр-міністр Сіндзо Абе і принц Акисино.

Про це повідомляє ВВС Україна

"О 14:46 за місцевим часом була оголошена хвилина мовчання - саме в цей час шість років тому біля японського узбережжя стався найпотужніший в історії країни землетрус магнітудою 9,0", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив у своїй промові прем'єр-міністр Сіндзо Абе, відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок трагедії, практично завершено, а режим евакуації в префектурі Фукусіма поступово скасовується.

"Ми вдячні всім країнам, які надали допомогу після лиха. Ми хотіли би використовувати свій досвід, отримані уроки, щоб зробити свій внесок в попередження шкоди від стихійних лих", - сказав він.

У березні 2011 року після землетрусу по північному сходу Японії вдарило гігантське цунамі, висота якого сягала 15 метрів. Внаслідок трагедії загинули або пропали без вісти близько 18 тисяч людей.

Цунамі затопило систему енергопостачання АЕС "Фукусіма-1", що зупинило роботу систем охолодження реакторів. Аварія на станції була визнана найбільшою після аварії на Чорнобильській АЕС.

У 2011-2015 році влада країни витратила близько 220 млрд доларів на відновлювальні роботи, в період з 2016 по 2020 рік планується витратити ще 55 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-