Флінн був лобістом Туреччини, і в команді Трампа про це знали – Білий дім

Флінн був лобістом Туреччини, і в команді Трампа про це знали – Білий дім

Укрінформ
Черговий комплекс запитань виник до екс-радника президента США Майкла Флінна після несподіваного оприлюднення цього тижня інформації про його офіційну лобістську діяльність на користь Туреччини влітку минулого року.

Водночас, як підтвердив у п'ятницю речник Білого дому Шон Спайсер, у перехідній команді Трампа знали про це, передає Укрінформ.

"Особистий адвокат Флінна звертався до юриста перехідної команди за рекомендаціями. Йому відповіли, що перехідна команда жодним чином не пов'язана з цим, і в подібних випадках сам адвокат має працювати з відповідними державними органами та визначати необхідні кроки", - констатував речник адміністрації.

Як повідомила з цього приводу The New York Times, Майкл Флінн як власник фірми Flynn Intel Group 9 серпня підписав з голландською фірмою Inovo, яка належить голові турецько-американської ради ділового співробітництва Екіму Альптекину. Організація Флінна мала отримати $600 тис. протягом 90 днів роботи.

При цьому зазначається, що Флінну було заплачено близько $530 тисяч протягом президентської кампанії Трампа в 2016 році, а також у той час, коли він виступав в ролі радника Трампа. Зокрема, Флінн збирав інформацію про турецького проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає в США, і якого турецький уряд вважає його організатором спроби військового перевороту в липні 2016 року.

Як підкреслив з цього приводу речник Білого дому, лобістська діяльність Флінна була його приватним питанням. Рішення про реєстрацію в якості іноземного агента залежало тільки від нього.

Нагадаємо, наприкінці січня, через кілька днів після інавгурації, Дональд Трамп заборонив представникам своєї адміністрації займатися лобістською діяльністю протягом п'яти років після відставки, а якщо йдеться про інтереси іноземної держави, то на пожиттєвий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-