До візиту Ердогана Росія зняла заборону на турецькі квіти й овочі

До візиту Ердогана Росія зняла заборону на турецькі квіти й овочі

Укрінформ
Росія зняла заборону на поставки з Туреччини гвоздик і деяких видів овочів, постачання яких було заборонено з 1 січня 2016 року.

Про це йдеться в постанові, опублікованій на сайті кабміну РФ.

Уряд Росії зняв заборону на поставку деяких видів овочів і квітів з Туреччини. Відповідна постанова підписана 9 березня 2017 року. Окрім гвоздик, з-під заборони, зокрема, виведені свіжа або охолоджена цибуля і цибуля шалот, свіжі або охолоджені цвітна капуста і капуста брокколі.

Крім того, знята заборона на поставку з Туреччини солі. Проте, одна з великих статей турецького експорту до РФ - томати - залишаються під забороною.

Стало також відомо, що авіакомпанія "Победа" у квітні запустить регулярні рейси з Москви до турецького курортного міста Аланья.

Раніше санкції вводилися через те, що восени 2015 року Туреччина збила російський військовий літак, що залетів на її територію під час військових дій у Сирії.

У п'ятницю вдень у Кремлі розпочалися переговори президента Росії Володимира Путіна і глави Туреччини Реджепа Ердогана. Передбачається, що президенти обговорять питання співпраці і будівництво газопроводу "Турецький потік", атомної електростанції "Аккую". Очікується, що за підсумками зустрічі буде підписано ряд двосторонніх документів. Політики також торкнуться теми врегулювання сирійського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-