Ракетні пуски КНДР вимагають реакції – міністр оборони Канади

Ракетні пуски КНДР вимагають реакції – міністр оборони Канади

Укрінформ
Нещодавні балістичні випробування КНДР вимагають від світової спільноти заходів для недопущення подібних дій у майбутньому.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже занепокоєний через дії Північної Кореї. Ми ретельно слідкуємо за розвитком ситуації і маємо вжити заходів щодо цього, аби КНДР більше не робила подібного», - зазначив Саджан.

Він додав, що Південна Корея поки не зверталася до Канади із запитом про допомогу. «Ми дуже серйозно сприймаємо загрозу КНДР... У рамках перегляду нашої оборонної доктрини ми мали дуже детальні розмови, і продовжуватимемо їх, обговорюючи наші зобов'язання по NORAD та Північній системі попередження», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформу, Північна Корея цього тижня знову запустила кілька ракет великої дальності, що впали в океан у ексклюзивній економічній зоні Японії. Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням резолюцій". В ході екстреного засідання, скликаного за ініціативою США, Японії і Південної Кореї, учасники зустрічі пригрозили КНДР «подальшими серйозними заходами».

Північна система попередження – це ланцюг радіолокаційних станцій на крайньому півночі Канади та в інших арктичних регіонах, оригінально створений для виявлення радянських бомбардувальників під час Холодної війни. Нині система досі працює для раннього виявлення повітряних загроз Північній Америці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-