Польські жінки збираються на мітинги за свої права

Польські жінки збираються на мітинги за свої права

Укрінформ
У багатьох польських містах 8 березня відбудуться масові страйки жінок, які протестуватимуть проти дій влади щодо обмеження доступу до засобів антиконцепції, ускладнення процедури здійснення абортів тощо.

Водночас, на противагу їм деякі організації жінок проведуть маніфестації на захист дій влади, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Організатори пікетів запрошують на “Міжнародний страйк жінок” антигаслами: “Не приходь, адже лікар помолиться за тебе”, “Не приходь, адже мусиш народжувати по-людськи”.

Свою участь у протестах в середу підтвердили багато відомих польок, зокрема режисер Агнешка Голланд, акторки Кристина Янда, Магдалена Целецька, Мая Осташевська та багато інших.

Як стверджують організатори, страйки, маніфестації та хеппенінги відбудуться в багатьох польських містах. Крім того, до нього приєднаються люди з понад 50-ти країн світу. Жінки у Польщі протестуватимуть, зокрема, проти планів уряду ускладнити процедуру  проведення абортів, обмеження вільного продажу засобів антиконцепції, а також ліквідації державної програми фінансування штучного запліднення.

Тим часом, проти страйку жінок протестує організація Форум польських жінок, яка об'єднує  56 жіночних організацій. У спеціальній заяві вони звернулися до організаторів “Міжнародного страйку жінок” із закликом не псувати міжнародне жіноче свято 8 березня.

“Ми рішуче протестуємо проти намагання виступати від імені усіх жінок з боку радикальних феміністських організацій і знищення нашого свята жінок з метою політичної й ідеологічної атаки на уряд”, - йдеться у зверненні Форуму польських жінок. 

Як інформувало агентство, торік у жовтні по всій Польщі відбувся “чорний протест” жінок проти планів влади ускладнити процедуру проведення абортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-