США підвищать захист союзників від ракетної загрози КНДР - Білий дім

США підвищать захист союзників від ракетної загрози КНДР - Білий дім

Укрінформ
Нинішня адміністрація США докладає зусиль для забезпечення більшого захисту союзників, передусім Південної Кореї і Японії, на тлі ракетно-ядерної загрози з боку режиму Пхеньяна.

Про це заявив під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація президента Трампа здійснює заходи, спрямовані на підвищення можливостей захисту від балістичних ракет Північної Кореї", - підкреслив офіційний представник кабінету нинішнього президента.

Він зауважив, що з цією метою Сполучені Штати розміщують на території Південної Кореї протиракетний комплекс THAAD (Висотної зональної оборони на театрі воєнних дій).

Комплекс THAAD має компоненти рухомого наземного базування. Він призначений для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності. США і Південна Корея ще в липні минулого року досягли рішення про розгортання американського комплексу на території РК, після серії випробувань Пхеньяном балістичних ракет та ядерних випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Північна Корея здійснила запуск одразу чотирьох балістичних ракет в бік Японського моря. Відомо, що три з них пролетіли близько тисячі кілометрів та впали в ексклюзивній економічній зоні Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-