Російський журналіст поскаржився в Євросуд на ФСБ

Російський журналіст поскаржився в Євросуд на ФСБ

Укрінформ
Головний редактор сайту Blogsochi.ru Олександр Валов, якого затримали у 2016 році співробітниками ФСБ, подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє РБК, що має копію звернення.

Як повідомляється, Валов поскаржився на порушення права на свободу та особисту недоторканність, права на справедливий судовий розгляд, а також на порушення свободи вираження думок і свободи зібрань (ст. 5, 6, 10 та 11 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод).

У червні 2016 року Валов був затриманий в Сочі разом з журналістами телеканалу HBO Sport, які знімали сюжет про порожні будинки, побудовані виключно до Олімпіади 2014 року. Всього співробітники ФСБ затримали десять осіб. На наступний день суд заарештував Валова на п'ять діб за те, що він, як говориться в постанові, "збирав несанкціонований масовий захід у вигляді відеозйомок інтерв'ю". Інші затримані були оштрафовані.

У своїй скарзі до ЄСПЛ Валов наполягає, що для затримання і арешту не було "ніяких законних підстав і розумних підозр".

Під час підготовки до Олімпіади-2014 в Сочі на сайті Blogsochi.ru публікувалися матеріали про готовність олімпійських об'єктів. У 2013 році Валов був затриманий за спробу організувати несанкціонований мітинг за відставку голови Сочі Анатолія Пахомова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-