ФБР стало на заваді Трампу у його бездоказових звинуваченнях проти Обами

ФБР стало на заваді Трампу у його бездоказових звинуваченнях проти Обами

Укрінформ
Директор ФБР упевнений у безпідставності заяв президента Трампа щодо нібито наказу Барака Обами на прослуховування телефонів у Trump Tower в період виборів та вимагає Мінюст заперечити ці твердження.

Про це йдеться в публікації The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації.

"Директор ФРБ Джеймс Комі звернувся до Міністерства юстиції цими вихідними з вимогою публічно заперечити твердження президента Трампа, що президент США Барак Обама віддав наказ на прослуховування телефонів Трампа", - зазначив високопоставлений чиновник.

При цьому підкреслюється: Комі наводив доводи, що ці серйозні звинувачення насправді є хибними та мають бути виправлені, однак Мінюст поки не оприлюднив заяви з цього приводу.

Джеймс Комі звернувся із запитом до міністерства в суботу, після того як президент Трамп розмістив на твітері допис із закидами на адресу Обами. Його мотивація полягає в тому, що ці звинувачення компрометують саме ФБР, яке не могло проводити подібне прослуховування всупереч закону.

Таким чином, заява Комі стала серйозним докором нинішньому президенту, який з точки зору права ставить під сумнів обгрунтованість самої заяви Трампа. Ця ситуація може створити чи не найбільш серйозні наслідки для твітерів нинішнього глави Білого дому, підкреслює видання.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в прослуховуванні телефонів у його виборчому офісі в Trump Tower. Водночас, він не надав жодних доказів на підтвердження цьому.

Речник Барака Обами Кевін Льюїс, а також кілька високопоставлених чиновників з його адміністрації категорично спростували ці звинувачення. Тим не менше, нинішня команда Білого дому звернулася з проханням до Конгресу провести перевірку, чи не мали місце перевищення повноважень попереднім президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-