Мексика відкрила 50 центрів юридичної допомоги в США

Мексика відкрила 50 центрів юридичної допомоги в США

Укрінформ
Влада Мексики відкрили центри юридичної допомоги в 50 консульствах на території США з метою правового захисту своїх громадян Мексики на тлі різкого посилення імміграційної політики.

Про це повідомляє американське видання Newsweek.

Відкриваючи центр у мексиканському консульстві в Нью-Йорку, міністр закордонних справ Мексики Луїс Відегарай закликав нову адміністрацію США дотримуватися прав мексиканців, які живуть у країні , а також відкрити можливість легалізації для мігрантів без документів. За його словами, Мексика не заохочує нелегалів, але закликає поважати права людини.

Як повідомляв Укрінформ, Мексика стурбована тим, що нові імміграційні правила, оголошені в лютому президентом Дональдом Трампом, можуть негативно позначитися на житті її громадян, які перебувають у США.

Згідно з розпорядженням Трампа, федеральні служби безпеки повинні співпрацювати з місцевою поліцією і імміграційною службою у тому, що стосується депортацій нелегальних іммігрантів.

Мільйонам мексиканців, які живуть у США протягом багатьох років, тепер доведеться витратити чимало часу і грошей на оскарження розпоряджень про депортацію в судовому порядку.

За оцінкою вашингтонського дослідницького центру Pew Research Center, у США проживають близько 11 мільйонів нелегальних іммігрантів, з яких близько шести мільйонів - громадяни Мексики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-