У Тбілісі тривають протести на захист телеканалу

У Тбілісі тривають протести на захист телеканалу "Руставі-2"

Укрінформ
У грузинській столиці Тбілісі сотні людей другий день протестують проти передачі відомого незалежного телеканалу "Руставі-2" новому власнику, ймовірно, пов’язаному з урядом.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Верховний суд постановив 2 березня, що відомий критичним ставленням до уряду "Руставі-2", має бути повернений колишньому співвласнику Кібару Халваші", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спершу протестувальники зібрались біля суду 2 березня, а згодом перемістились до офісу "Руставі-2", де 3 березня велика частина з них продовжила протест. Щонайменше 1 намет встановлено біля телеканалу, деякі протестувальники залишились на ніч.

Демонстранти стверджують, що судове рішення було ухвалене, аби допомогти владі заглушити критику.

Опозиційні політики стверджують, що за судовим рішенням стоїть мільярдер Бідзіна Іванішвілі, який заснував партію "Грузинська мрія" і був прем’єр-міністром протягом року.

"Грузинська мрія" перемогла партію колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на виборах 2012 року і посилила свою владу на інших виборах у жовтні 2016.

Судова постанова також спричинила занепокоєння Заходу станом свободи медіа у Грузії. Зокрема, Посольство США у Тбілісі заявляє, що судове рішення "може суттєво обмежити доступ опозиційних голосів до грузинських ефірних медіа".

"Ми закликаємо грузинський уряд гарантувати, що медійний простір залишиться вільним, відкритим і плюралістичним", – йдеться у заяві посольства 2 березня.

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович у Твіттері написала: "Розчарування і величезна поразка для медійного плюралізму у Грузії".

Фото: Giorgi Gogua (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-