Українцям слід бути готовими доводити мету в'їзду в Ізраїль - МЗС

Українцям слід бути готовими доводити мету в'їзду в Ізраїль - МЗС

Укрінформ
Зростання кількості відмов громадянам України у в'їзді до Ізраїлю пов'язане зі збільшенням числа спроб нелегального працевлаштування в цій країні, тому нашим співвітчизникам треба бути готовими довести ізраїльському прикордоннику мету своєї поїздки.

Про це на засіданні тематичного прес-клубу в п'ятницю заявив журналістам начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Аби уникнути відмови у в'їзді, громадянинові України, який в'їздить до Ізраїлю в рамках безвізового режиму, необхідно переконливо і за допомогою документів довести в аеропорту співробітнику прикордонної служби Ізраїлю відповідність мети своєї поїздки", - сказав Кирилич.

Він розповів, що за міжурядовою угодою між Україною та Ізраїлем від 21 липня 2010 року наші співгромадяни мають право на безвізовий в'їзд на термін до 90 днів з гостьовою, туристичною та діловою метою. Проте останнім часом кількість скарг  і запитів до МЗС від громадян України, яким було відмовлено у в'їзді до Ізраїлю,  суттєво зросла. Для з'ясування причин було проведено низку консультацій, у тому числі  з послом Ізраїлю в Україні. 

Як повідомила ізраїльська сторона, протягом останніх років було зафіксовано негативну динаміку невідповідності кількості в'їздів  наших співгромадян в Ізраїль та виїздів з країни. Зокрема, за даними ізраїльтян, у 2012 році до Ізраїлю в'їхало 92 тис. громадян України, а виїхала 91 тис.,  у 2014-му - в'їхало 92 тис., а повернулося 89 тис., а в 2016-му кордон Ізраїлю перетнули 116 тис. наших співвітчизників, а виїхали назад  в Україну  104 тисячі. 

Кирилич зазначив, що ізраїльська сторона мотивувала частішання відмов у в'їзді громадянам України тим, що, в'їхавши за безвізовими правилами, вони залишаються в Ізраїлі на тривалий термін з метою працевлаштування, хоча правила цього не дозволяють.

З огляду на зростання кількості відмов у в'їзді до Ізраїлю в МЗС радять особам, які в'їжджають у цю країну з гостьовою метою або на лікування, мати іменне запрошення з персональними та контактними даними приймаючої сторони або лікарні. Необхідні також зворотний квиток та достатньо коштів.

Туристам доцільно мати зворотний квиток, підтвердження бронювання готелю та придбання туристичного продукту, суму коштів, достатню для запланованого перебування в Ізраїлі, а також поліс медичного страхування. 

Водночас у МЗС зауважили, що повноваження щодо прийняття остаточного рішення стосовно допущення на територію країни належить співробітнику прикордонної служби Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-