Спецслужби та банки Австралії спільно боротимуться з тероризмом

Спецслужби та банки Австралії спільно боротимуться з тероризмом

Укрінформ
Австралійські спецслужби та найбільші банки країни створили спеціальну групу для боротьби з фінансуванням тероризму та відмиванням грошей.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Для терористів, які хочуть спланувати успішний напад, фінансування є невід'ємною частиною цього процесу, і клопотом національної безпеки є те, що зовсім невелика кількість грошей може бути дуже небезпечною», - сказав міністр юстиції Австралії Майкл Кінан, як приклад навівши дрібні операції, що використовувалися для фінансування вибухів на Балі, внаслідок чого у 2002 році загинули 88 австралійців.

Читайте також: В Австралії хочуть ускладнити отримання громадянства

Міністр наголосив, що новостворена структура покликана надати Австралії репутації однієї із найжорсткіших для організованої злочинності і фінансування тероризму юрисдикцій.

До складу групи, що отримала назву Fintel Alliance, увійшли співробітники національної служби фінансової розвідки (AUSTRAC), австралійської служби безпеки і розвідки (ASIO), федеральної поліції, податкового управління (ATO) та чотирьох провідних банків країни - Westpac, ANZ, Commonwealth Bank та NAB (Національного австралійського банку, а також представники платіжних систем Paypal і Western Union та низки інших державних і приватних структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-