Словацький прем’єр вважає підготовку до Римського саміту

Словацький прем’єр вважає підготовку до Римського саміту "жалюгідною"

Укрінформ
Підготовка до Римського саміту ЄС 25 березня є “жалюгідною”, а тому країни “Вишеградської групи” прийняли спільну декларацію.

Про це під час спільної прес-конференції з главами урядів V4 у Варшаві заявив словацький прем’єр Роберт Фіцо, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я сильно побоююся і відверто говорю про це, що стан підготовки до Римського саміту, який є дуже важливим для майбутнього ЄС, є дуже жалюгідним”,- наголосив Фіцо.

Він додав, що на цьому саміті може трапитися ситуація, коли не буде створено “бачення Європи на майбутнє”, а буде підготовлено документ з “індивідуальними, національними інтересами”.

“Тому я повністю підтримую заклик пані прем’єра Шидло. Ми очікуємо від тих, хто відповідає за підготовку документів, щоб перед зустріччю в Римі буде докладено максимальних зусиль, щоб на столі вже був підготовлений документ, щодо якого ми всі погоджуватимемося”, - заявив прем’єр Словаччини.

Фіцо також висловив критику щодо подвійних стандартів якості продуктів харчування у західних та східних країнах ЄС. Він навів приклад, що в сусідній Австрії продукт одного й того самого виробника є набагато кращої якості, ніж в Словаччині.

У спільній декларації щодо майбутнього Європи до саміту ЄС в Римі країни Вишеграду вказали на сім викликів для Спільноти: збереження єдності ЄС, розвиток спільного ринку, стабільна єврозона, збереження Шенгенської зони, контроль зовнішніх кордонів, зміцнення демократичного контролю і забезпечення того, щоб ЄС залишився глобальним гравцем у світі.

Фото: Globallookpress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-