Вишеградська четвірка ухвалила свій

Вишеградська четвірка ухвалила свій "план для Європи"

Укрінформ
Глави урядів країн “Вишеградської групи” (V4) прийняли спільну декларацію щодо майбутнього Європи до саміту ЄС в Римі.

Про це під час спільної прес-конференції з главами урядів V4 заявила польський прем'єр-міністр Беата Шидло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми прийняли сьогодні спільне рішення, декларацію щодо майбутнього Європи, яку спільно, як “Вишеградська група”, представлятимемо на саміті в Римі. Це план “Вишеградської групи” для Європи”, - заявила Шидло.

За її словами, цей план передбачає необхідність реформування ЄС у зв'язку з негативними змінами в середині Спільноти, а також в оточенні Євросоюзу.

“Ми підкреслюємо, що ключовим є збереження єдності ЄС. Кожна модель майбутньої співпраці має гарантувати цілісність, єдність спільного ринку Шенгенської зони і самого ЄС”, - підкреслила Шидло. 

Вона наголосила, що країни “четвірки” не погодяться на поділи в середині ЄС.

Глава польського уряду висловила очікування, що на Римському саміті ЄС президент Євроради Дональд Туск оголосить новий план для Європи, а не його обговорення лише починатиметься в Римі.

“Ми передаємо свої пропозиції і готові присвятити найближчі кільканадцять днів для підготовки доброго плану для Європи”, - заявила Шидло.

Вона також зазначила, що в середині ЄС потрібно протидіяти протекціонізму на ринку праці і у транспорті, а також розвивати внутрішню та зовнішню безпеку ЄС.

“Необхідно зміцнити демократичний і національний контроль над законодавчими процесами в ЄС, зміцнити роль національних країн у процесі прийняття рішень в ЄС”, - резюмувала польський прем'єр.

Як відомо, саміт ЄС в Римі відбудеться 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-