В Австралії розпочинається авіасалон

В Австралії розпочинається авіасалон "Авалон 2017"

Укрінформ
У Джилонгу – місті-супутнику Мельбурна (штат Вікторія) - розпочинає роботу одна із найбільших міжнародних виставок авіаційної, аерокосмічної та оборонної техніки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - авіасалон "Авалон 2017".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Цього року однією з головних цікавинок виставки стане показ двох новітніх бойових літаків F-35, які спеціально для участі в авіашоу були перекинуті до Австралії на початку цього тижня.

Загалом Австралія має намір закупити 72 літаки F-35 Lightning II, вони повинні почати надходити на озброєння ВПС країни у 2018 році (перші два літаки, а згодом - у 2019-2020 рр. - ще 24 літаки) і будуть поступово замінювати винищувачі F/A-18.

Цікаво, що у січні директор відділу випробувань і оцінок Пентагону Майкл Гілмор повідомив про інженерно-конструкторські проблеми літака, вирішення яких, за його оцінкою, можна очікувати наприкінці 2018 – на початку 2019 року.

Однак голова американської авіабудівної корпорації Lockheed Martin Мерлін Хьюсон, що прилетіла до Австралії для участі у міжнародному авіасалоні «Авалон-2017», відкинула побоювання про можливі затримки з надходженням на озброєння ВПС низки країн, у тому числі Австралії, винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління F-35, заявивши представникам місцевих ЗМІ, що Австралія отримає ці літаки у боєздатному стані, за графіком і згідно з кошторисом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-