Складну історію України і Польщі не варто політизувати - Кириленко

Складну історію України і Польщі не варто політизувати - Кириленко

Укрінформ
Складні сторінки українсько-польської історії не потрібно політизувати, а дати можливість історикам попрацювати і вийти на спільне бачення проблемних питань.

Про це в коментарі журналістам у Варшаві заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

"Насамперед, нам потрібно говорити мовою історичних фактів, але неупереджених, об'єктивних фактів без політичного препарування. Я вважаю, що політики повинні себе трохи стримувати, а дати можливість попрацювати історикам, дослідникам, нехай навіть з інших історичних шкіл у кожній країні, але вийти на спільне бачення найбільш складних подій", - повідомив Кириленко.

Він підкреслив, що не бачить в Україні жодної налаштованості на ускладнення будь-яких стосунків з Польщею

"У нас кровопролитна війна на сході України і ми цю війну ведемо не тільки заради власного суверенітету, але також і за Польщу, Чехію, Німеччину, так й інші країни", - підкреслив Кириленко.

Він зауважив, що ухвалення торік парламентами обох країн декларацій єдності та солідарності показують, що спільно "можна ухвалювати рішення, які прийнятні для усіх".

Віце-прем'єр-міністр України наголосив, що вшанування в Україні національних героїв не спрямовано проти польської національної пам'яті.

"Якщо це хтось сприймає саме так, то ми повинні це обговорювати і виходити на спільне розуміння трагічних сторінок історії", - резюмував Кириленко.

Віце-прем'єр-міністр України бере участь у Варшаві в симпозіумі "Три революції - портрети України", в якій беруть участь значна частина української політичної та експертної еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-