Компромат у ЗМІ: Трамп дорікнув ФБР

Компромат у ЗМІ: Трамп дорікнув ФБР "невловимим кротом"

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп розкритикував ФБР через те, що бюро не перешкоджає витоку в ЗМІ секретної розвідувальної інформації, очевидно, що стосується зв'язків оточення президента з російським урядом.

Відповідний допис Трамп розмістив на офіційній сторінці у Фейсбуці.

"ФБР абсолютно не в змозі зупинити тих, хто сприяє витокам інформації у сфері національної безпеки, що просочилися в наш уряд протягом тривалого часу", - йдеться в пості на сторінці президента.

При цьому Трамп звинуватив ФБР, що воно навіть не може знайти таких інформаторів всередині своєї структури. "Секретна інформація надається ЗМІ, які можуть створити руйнівний ефект для США. Знайти негайно!" - написав Трамп.

Американський президент продублював свій допис у також на власному акаунті у Твіттері.

Гнівний пост Трампа з'явився після публікації на сайті CNN про те, що керівництво ФБР відмовило проханню глави адміністрації Білого дому спростувати публікації про зв'язки колишнього радника президента Майкла Флінна з росіянами та його обговорення перспектив скасування санкцій проти Росії.

Оприлюднення цієї інформації змусило Флінна визнати, що він збрехав, в тому числі віце-президентові США, та подати у відставку.

Водночас, телеканал CNN підкреслив, що звернення Білого дому до ФБР з подібним проханням нехтує давніми обмеженнями на такі контакти. Зокрема, запит адміністрації порушив процедури, що обмежують зв'язок виконавчої влади з ФБР у процесі розслідування, що досі проводиться в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-