Депутат Сейму планує розширити доповідь про злочини Росії на Донбасі

Депутат Сейму планує розширити доповідь про злочини Росії на Донбасі

Укрінформ
Доповідь про злочини Росії на Донбасі в 2014 році треба розширити даними про наступні роки агресії, а також новими розділами — про руйнування інфраструктури і наявність російського озброєння на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила співавтор доповіді про злочини Росії на Донбасі, заступник голови комісії Сейму Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська.

“Також маю намір продовжувати свою роботу, пов'язану з доповіддю про злочини російської армії на Донбасі в 2014 році. Ці злочини діялися й у подальшому - в 2015-2016 роках, вони мають місце зараз, зокрема у вигляді обстрілів цивільного населення”,- підкреслила Госєвська.

За її словами, доповідь потрібно також розширити на розділи про знищення інфраструктури в результаті обстрілів, а також про задіяння у війні російської військової техніки.

“Це все потрібно задокументувати, найкраще - за міжнародної підтримки, адже тоді це легше представляти на міжнародній арені. Українській стороні завжди важче це буде робити самотужки”,- наголосила депутат Сейму.

Як повідомляв Укрінформ, доповідь "Російські військові злочини в Україні в 2014 році" складено на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають, серед іншого, про фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни.

У першій половині 2016 року відбулися презентації документа в Європарламенті, Верховній Раді України, Сеймі Польщі, засіданні ОБСЄ.  Торік у квітні Госєвська особисто передала доповідь до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. За її словами, вона викликала значну зацікавленість у представників суду.

Фото: facebook.com/m.gosiewska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-