Тіллерсон і Келлі розраховують зустрітися з президентом Мексики

Тіллерсон і Келлі розраховують зустрітися з президентом Мексики

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр внутрішньої безпеки вважають попередні переговори зі своїми колегами в Мехіко "продуктивними" та розраховують зустрітися з президентом Мексики Пенья Ньєто для обговорення питань припинення міграції через кордон.

Про це йдеться в спільній заяві двох американських емісарів, оприлюднених у четвер Держдепартаментом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми щойно завершили ряд дуже продуктивних зустрічей з нашими колегами", –зазначається в документі.

При цьому вказується, що Тіллерсон і Келлі провели переговори з секретарем уряду Мексики, секретарем з питань закордонних справ, секретарем з питань Національної оборони, секретарем ВМС, секретарем з питань фінансів і державних кредитів та генеральним прокурором.

У заяві наголошується, що було обговорено весь спектр проблем двосторонніх відносин, із "зосередженням уваги на спільних інтересах, таких як просування безпеки й економічного благополуччя". У цьому зв'язку уточнюється, що йшлося про співпрацю з питань економіки й торгівлі, енергетики, легальної міграції, безпеки, обміну в галузі освіти та міжлюдських зв'язків.

"Ми також підтвердили нашу спільну відданість підтримці законності й порядку вздовж нашого спільного кордону, припиненню руху потенційних терористів, демонтажу транснаціональних злочинних мереж, що переправляють наркотики і людей в Сполучені Штати", - зазначається в документі.

"Ми обидва з нетерпінням чекаємо нашої зустрічі з президентом Пенья Ньєто", - підсумовується в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар і міністр внутрішньої безпеки США в четвер відправились до Мексики. Їх візит припав на період ускладнення відносин між двома країнами. Раніше через спроби реалізації Білого дому указу Трампа про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, президент Ньєто навіть скасував візит до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-