Австралія і США

Австралія і США "звірили годинники"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп здійснила візит до США для зустрічі з віце-президентом Майком Пенсом і держсекретарем Рексом Тіллерсоном.

Мета візиту - скоординувати взаємодію Австралії з США і НАТО у відповідь на регіональні та глобальні виклики, в тому числі коаліції по боротьбі з ІДІЛ, повідомляє Australian Associated Press.

"У нас дуже близькі оборонні і військово-стратегічні відносини з США, і адміністрація (Сполучених Штатів) висловила свою вдячність за ту роль, яку Австралія відіграє у цих відносинах", - повідомила Бішоп австралійським журналістам за результатами її перших зустрічей.

За словами очільниці зовнішньополітичного відомства Австралії, під час зустрічі з віце-президентом Майком Пенсом вони обговорили низку стратегічних завдань, що стоять перед обома країнами. Зокрема, йшлося про порядок денний відносин між Австралією й США і стратегію прийняття військових і політичних рішень щодо Сирії та Іраку.

У своїй першій нараді віч-на-віч з її американським колегою - держсекретарем США Рексом Тіллерсоном - Джулі Бішоп обговорила військові зобов'язання Австралії на Близькому Сході та регіональні відповіді на політику Північної Кореї.

У програмі візиту Джулі Бішоп також зустрічі з іншими високопосадовцями нової президентської адміністрації США, під час яких міністр планує нагадати про подальшу прихильність Австралії до реалізації угоди про Транстихоокеанське партнерство, розпорядження про вихід з якої було одним із перших документів, підписаних Дональдом Трампом на посту президента США.

За результатами зустрічей Бішоп поінформувала про можливість зустрічі Малкольма Тернбулла з Дональдом Трампом цього року, однак не вдавалася в подробиці. Вона також висловила надію, що Пенс може відвідати Австралію під час свого турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Австралійський міністр також наголосила, що США не просили Австралію збільшити внесок у боротьбу з ІДІЛ, однак у разі надходження такої пропозиції Австралія її розгляне. Крім того, Бішоп заявила, що США прагне "конструктивних" відносин з Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-