Прем'єр-міністр Австралії зробив гучну заяву на підтримку Ізраїлю

Прем'єр-міністр Австралії зробив гучну заяву на підтримку Ізраїлю

Укрінформ
Перший в історії візит прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Натаньяху до Австралії розпочався з обміну гучними заявами щодо засудження політики ООН у принятті односторонніх резолюцій.

Про це повідомляє news.com.

«Австралія не буде приєднуватися до тих сил у міжнародному співтоваристві, які звинувачують єврейську державу у зриві мирних переговорів з Палестиною», - наголосив Малкольм Тернбулл.

Він запевнив ізраїльського колегу, що австралійський уряд залишається вірним политиці «двох держав» і «не підтримуватиме односторонні резолюції».

Незважаючи на офіційну позицію уряду, колишні впливові політики Австралії, включаючи колишнього прем'єр-міністра Боба Хоука і колишніх міністрів закордонних справ Боба Карра і Гарета Еванса, напередодні візиту Нетаньягу публічно висловили побоювання, що будівництво Ізраїлем поселень на палестинській території може призвести до створення держави-апартеїду з єврейською меншістю і мусульманською більшістю і закликали федеральний уряд приєднатися до більш ніж 130 інших країн у наданні дипломатичного визнання палестинській державі.

Тіньовий міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг наголосила, що у випадку приходу до влади, лейбористський уряд проведе переговори з іншими країнами, які визнали Палестину, в тому числі Малайзією, Росією та Індією, для «допомоги мирному процесу».

Очікується, що у рамках візиту глави держав Австралії та Ізраїлю обговорять розширення співпраці у сфері кібер-безпеки, інновацій і науки, енергетики й природних ресурсів та підпишуть відповідні двосторонні документи. Крім того відбудеться ізраїльсько-австралійський бізнес-форум.

Візит ізраїльського лідера обмежується відвіданням лише одного австралійського міста - Сіднея - і супроводжується безпрецедентними заходами безпеки, серед яких: перекриття шляхів, огляд речей перехожих, масові противибухові заходи тощо.

Очікується, що окрім зустрічей з політичним керівництвом Австралії Беньямін Нетаньягу виступить перед єврейською діаспорою у Центральній синагозі Сіднея у районі Бондай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-