Учаснику ДТП за участю прем'єра Шидло в Інтернеті назбирали на машину

Учаснику ДТП за участю прем'єра Шидло в Інтернеті назбирали на машину

Укрінформ
В Інтернеті організовано збір коштів на новий автомобіль учаснику ДТП за участю прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло, 21-річного Себастіана К., який підозрюється у скоєнні автопригоди.

В результаті замість 5 тис. злотих (1,2 тис. дол.) вартості старого Fiat Ceicento,  який брав участь в ДТП, в рамках акції до сьогодні зібрано вже понад 144 тис. злотих (36 тис. дол.), інформує власний кореспондент Укрінформу.

Організатор акції Рафал Бегун, який організував збір на сайті pomagam.pl, написав, що кошти будуть в нагоді не лише для купівлі такого ж автомобіля, але й для судових витрат, оскільки Себастіану К. загрожує до 3 років ув'язнення.

Глава польського уряду Шидло декілька днів тому написала листа Себастіану К., в якому зазначила, що перед законом усі рівні, а займана нею посада не означатиме, що у процесі він заздалегідь буде у програшному становищі. Водночас, вона зауважила, що деякі опозиційні політики хочуть використати цю справу у своїх інтересах, що є “ганебними і нечесними” діями. Вона висловила упевненість, що у “чесному і відкритому” процесі справу буде швидко вирішено, аби вона не викликала непотрібних емоцій.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого під час пересування в місті Освенцим на півдні Польщі урядової колони 21-річний водій автомобіля Fiat пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи вліво, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево.

У результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра. Глава польського уряду сильно не постраждала, однак вона упродовж тижня залишалася під наглядом лікарів.

Водію автомобіля Fiat висунуто звинувачення у спричиненні ДТП. Він спочатку визнав провину, а потім змінив свої свідчення.

У Польщі в медіапросторі триває дискусія: у скоєнні ДТП винен лише 21-річний Себастіан К., чи також охорона Шидло. Один з телеканалів опублікував відео руху колони з однієї з промислових відеокамер за кілька секунд до зіткнення, на якому видно, що між першим і другим автомобілем колони була досить велика відстань, а автомобіль прем'єра їхав без включених світлових сигналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-