Підозрювана у вбивстві Кім Чон Нама вважала, що брала участь у розіграші

Підозрювана у вбивстві Кім Чон Нама вважала, що брала участь у розіграші

Укрінформ
Затримана у справі про убивство зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Чон Нама - заявила, що думала, що бере участь у телевізійному розіграші.

Про це повідомляє ВВС Україна.

За словами затриманої - індонезійки Сіті Айші - їй та ще одній жінці заплатили за те, щоб вони розіграли кількох чоловіків.

Згідно із розіграшем, вони мали підійти до обраного чоловіка, вмовити його закрити очі і приснути йому в обличчя водою. При чому перед тим, як підійти до Кім Чон Нама, жінки здійснили ці дії з трьома чи чотирма іншими чоловіками. Проте лише у випадку брата північнокорейського лідера розприскуванню речовиною була не вода, а отрута.

"Вони зробили це три чи чотири рази і отримали за це кілька доларів. Проте у випадку із їхньою останньою ціллю, Кім Чон Намом, у розпилювачі, імовірно, була небезпечна речовина", - заявив голова індонезійської поліції Тіто Карнавіан.

За його словами, підозрювана не знала про те, що це був замах на життя брата лідера КНДР, спланований "ймовірними іноземними агентами".

Як повідомляв Укрінформ, Кім Чон Нам помер після нападу в міжнародному аеропорту Куала-Лумпур в понеділок 13 лютого, ЗМІ повідомили про це 14 лютого. Південнокорейські офіційні особи стверджують, що він був отруєний.

Наразі заарештовані троє осіб, підозрюваних у його вбивстві - індонезійка, в'єтнамка та малайзієць.

Раніше повідомлялося, що Кім Чон Нама отруїли шестеро осіб за допомогою хустки, яка була  просякнута отрутою.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата.

За даними ЗМІ, Кім Чен Нам зник з КНДР після страти свого дядька. Він переховувався в Малайзії. Так, в 2014 році він був помічений в одному з ресторанів в столиці країни Куала-Лумпурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-