Кремль наказав ЗМІ зменшити кількість позитиву про Трампа - Bloomberg

Кремль наказав ЗМІ зменшити кількість позитиву про Трампа - Bloomberg

Укрінформ
Російське керівництво випустило термінове розпорядження для державних ЗМІ більше не вихваляти політику нового президента США після його заяв про український Крим.

Про це пише в четвер американське агентство Bloomberg.

"Кремль наказав державним ЗМІ зменшити рівень лестощів у матеріалах про президента Дональда Трампа, відображаючи зростаюче занепокоєння серед високопоставлених російських чиновників про те, що нова адміністрація США буде менш дружньою, ніж очікувалося в перший час", - повідомляє агентство із посиланням одразу на три джерела, ознайомлених із ситуацією.

Розпорядження для російських медіа вийшло на тлі збільшення антиросійських настроїв у Вашингтоні, зауважується в публікації. Спецслужби та правоохоронні органи США проводять низку розслідувань для встановлення повної картини контактів радників Трампа з Росією під час і після виборчої кампанії 2016 року, уточнює агентство.

У Кремлі обгрунтовують рішення щодо зменшення позитивних матеріалів про Трампа тим, що російські глядачі начебто більше не знаходять цікавими деталі його становлення при владі, повідомило одне із джерел.

У цьому зв'язку нагадується, зокрема, що Трамп у середу прямо звинуватив Путіна в захопленні українського Криму у серії повідомлень у Twitter. "Крим бувзахоплений Росією під час правління адміністрації Обами. Чи не був Обама занадто м'який щодо Росії?" - зазначив президент США у одному зі своїх дописів.

При цьому також зауважується, що представники російської влади, які раніше охоче коментували місцевим ЗМІ новини з Вашингтона, раптом стали менш говіркими після коментаря Трампа про Кримський півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-