Гербст: Відставка Флінна – це початок розуміння небезпечних намірів Москви

Гербст: Відставка Флінна – це початок розуміння небезпечних намірів Москви

Укрінформ
Останні події зі звільненням ключового радника президента США Майкла Флінна, який не приховував своєї проросійської позиції, підштовхнули нинішню адміністрацію Білого дому заявити про збереження жорсткої позиції по відношенню до Москви.

Водночас, це може стати гарним початком посилення політики США, зауважив у коментарі Укрінформу колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Майкла Флінна спіймали на брехні, коли він заперечував обговорення санкцій з російським послом. Цей скандал лише загострив увагу на зайвому й небезпечному інтересі Білого дому запропонувати Кремлю незаслужені поступки", - зауважив колишній американський дипломат, а нині директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу Атлантичної ради.

Він назвав відставку генерала Флінна однією з головних невдач для нинішньої політики Білого дому щодо зближення з Москвою. На переконання експерта, це веде до того, до чого закликають демократи та деякі республіканці в Конгресі, а саме – розслідувати можливі зв'язки Флінна і навіть президента Трампа з Кремлем.

"Критика з боку лідерів Конгресу, зокрема, сенатора Маккейна, а також лідера республіканської більшості Макконнелла й спікера Палати представників Райана, схоже, не відвадила Білий дім від того, щоб припинити обговорення про перегляд та скасування санкцій", - підкреслив експерт. Він додав, що адміністрацію Трампа також не бентежило, що Путін збільшив рівень насильства на Донбасі після телефонної розмови з Вашингтоном.

У цьому сенсі фіаско Флінна "підштовхнуло нову адміністрацію до більш тверезої політики у відповідь на ревізіонізм Кремля", охарактеризував Гербст останні заяви Білого дому про збереження жорсткої позиції проти Росії. Можливо, це просто показуха для того, щоб заспокоїти людей, припустив експерт.

"Моя надія полягає в тому, що це лише початок набагато більш реалістичного розуміння (адміністрацією Трампа – ред.) небезпечних намірів Москви, а також посилення політики Сполучених Штатів відносно Росії", - підсумував Гербст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-