Австралійські політики визначилися із своїм ставленням до Путіна

Австралійські політики визначилися із своїм ставленням до Путіна

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл дав негативну характеристику президенту РФ Володимиру Путіну після схвальних заяв на адресу останнього з боку деяких політичних лідерів Австралії, наголосивши, що не вважає його прикладом для наслідування.

Про це повідомляє видання The Sydney Morning Herald.

«Я зовсім не захоплююся Володимиром Путіним... Путін вдерся і окупував Крим, забравши його в України. Сили, підтримуванні ним, чи його урядом, збили літак рейсу MH17 і цей акт тероризму призвів до загибелі австралійців», - наголосив австралійський прем'єр.

Водночас керівник уряду Австралії визнав, що реальність полягає в тому, що Росія є великою державою, і Австралія, так чи інакше, мусить мати з нею справу.

«Реальність полягає в тому, що Росія є великою державою, і ми маємо з нею справу. Однак за її  протизаконні дії стосовно України введені санкції», - сказав Тернбулл.

Не менш пристрасними були коментарі лідера опозиційної Лейбористської партії Австралії Білла Шортена.

«Від вбивства не можна відмахнутися... Я ніколи не забуду про родини, що втратили своїх рідних, котрі були розстріляні у повітрі», - написав політик  у своєму екаунті у соцмережах.

Згадані коментарі з’явилися після нещодавньої заяви лідера австралійської партії «Одна нація» Полін Хансон, яка назвала Володимира Путіна взірцем лідера, що дбає про свою країну, а на запитання про його роль у смерті 38 австралійців, котрі перебували у малайзійському боїнгу відповіла, що в житті «кожен щось зробив».

Приклад Путіна австралійський політик використала як докір колегам по парламенту.

На коментар сенатора-лейбориста Сема Дастіарі про те, що наводити приклад вбивці і тирана Путіна є щонайменше образливим, Хансон звинуватила політика у перекручуванні її слів.

«Я не кажу, що підтримую його за те, що він зробив, але в цілому захоплююся ним, як людиною, яка відстоює інтереси своєї країни», - наголосила Хансон.

Австралійські ЗМІ підсумували коментарі політиків щодо Путіна фактажем розслідування міжнародної слідчої групи, який доводить, що малайзійський літак рейсу МН17, на борту якого перебувало 38 австралійців, був збитий ракетою, випущеною з району, окупованого проросійськими терористами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-