Трамп без Флінна може стати більшим скептиком щодо Росії – Пайфер

Трамп без Флінна може стати більшим скептиком щодо Росії – Пайфер

Укрінформ
Дональд Трамп поки не визначився остаточно з подальшою політикою відносно Росії, однак відставка його ключового радника з відкритими проросійськими поглядами може наблизити президента до традиційної республіканської позиції, яка скептично сприймає можливість зближення з Кремлем.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні, нині експерт Інституту Брукінгса з питань контролю над озброєнням, а також України і Росії Стівен Пайфер.

"Ті з нас, хто намагається з'ясувати політику адміністрації Трампа по відношенню до Росії (і України), бачать цілий спектр можливостей", - зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Він зазначив, що, з одного боку цього спектру – заяви кандидата Трампа, "які, очевидно, розділяв генерал Флінн" про поліпшення відносин з Росією та можливе послаблення санкцій. З іншого – традиційний мейнстрім Республіканської партії, до якого належать віце-президент Майк Пенс, глава Пентагону Джеймс Маттіс і багато членів Конгресу, що підтримують Україну та "зберігають обережний скептицизм" з приводу Росії.

"Ми поки не знаємо, в який саме частині спектру опиниться президент, але наскільки я підозрюю, відставка генерала Флінна збільшує ймовірність того, що політика президента буде ближчою до тієї частини, де перебувають віце-президент, міністр оборони і республіканці в Конгресі", - підсумував Пайфер.

Як повідомляв Укрінформ, радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн пішов з посади в ніч на вівторок. Він заявив про своє рішення після довгого скандалу щодо його розмов про санкції з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Критичним моментом став обман з боку Флінна віце-президента США Майка Пенса про те, що санкції не обговорювалися, що змусило Пенса зробити неправдиві заяви.

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-