Відставка Флінна допоможе зберегти санкції проти Росії – американський експерт

Відставка Флінна допоможе зберегти санкції проти Росії – американський експерт

Укрінформ
Виключення з ближчого кола президента Трампа такої потужної проросійської фігури як Майкл Флінн допоможе зберегти поточну політику санкційного тиску США на Росію.

Більш докладно про це розповів у коментарі Укрінформу представник Американської ради з питань зовнішньої політики Стівен Бланк.

"Я не маю сумнівів, що це змусить Білий дім зберегти тиск на Росію, оскільки дуже малоймовірно, що той, хто прийде замість Флінна, буде настільки ж безрозсудним по відношенню до Росії, як і його попередник", - зауважив американський експерт.

Більше того, за його словами, такі зміни в близькому оточенні президента Трампа можуть поставити в один ряд (якщо не вище) загрозу з боку Росії із загрозою тероризму в списку пріоритетів Ради національної безпеки.

Крім того, зазначив Бланк, з огляду на "потужний антиросійський тиск" з боку Конгресу США, нинішній адміністрації буде набагато важче устояти на шляху збереження санкцій.

"І якщо додати останнє викриття обману з боку росіян, які порушили Договір про контроль над озброєннями, про що стало відомо сьогодні, цей факт лише підсилює всі наведені аргументи", - зауважив Стівен Бланк.

Нагадаємо: колишній керівник розвідувального управління Пентагону генерал у відставці Майкл Флінн, відомий своїми відкритими проросійськими поглядами, отримав пропозицію від обраного президента США зайняти посаду радника з питань національної безпеки. Попри скандали щодо його особистих контактів з кремлівським керівництвом, Флінн прийняв пропозицію президента, що вже тоді викликало критичну реакцію в американському суспільстві.

У грудні минулого року (ще не будучи на посаді в адміністрації) екс-генерал обговорював з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком можливості послаблення щойно запроваджених санкцій проти Росії. Через те, що Флінн не мав офіційного призначення в Білому домі, він порушив закон, який забороняє приватним особам обговорювати державні питання з представниками іноземного уряду.

Флінн спочатку заперечував, що говорив на тему санкцій з Кисляком. За нього навіть вступився віце-президент США Майк Пенс, який підтвердив цю версію. Однак після розслідування американських спецслужб екс-генерал зізнався, що не може з упевненістю сказати, чи говорив він про санкції з російським послом, чи ні.

Майкл Флінн подав у відставку в ніч на вівторок, невдовзі після розмови з президентом і віце-президентом Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-