Росія таємно розгорнула крилаті ракети, порушивши договір зі Штатами - NYT

Росія таємно розгорнула крилаті ракети, порушивши договір зі Штатами - NYT

Укрінформ
Російська сторона порушила Договір про контроль над озброєннями, таємно розгорнувши два дивізіони крилатих ракет, заборонених домовленостями.

Це зазначило у вівторок американське видання The New York Times.

"Росія таємно розгорнула нові крилаті ракети, незважаючи на зауваження американської сторони, що це порушує епохальний Договір про контроль над озброєннями, за допомогою якого було покладено край холодній війні", - йдеться в публікації.

Як повідомили джерела в адміністрації, росіяни мають два дивізіони заборонених договором крилатих ракет. Один із них досі знаходиться на випробувальному ракетному полігоні Капустін Яр на південному сході країни. Інший був перенесений в грудні минулого року з цього полігону на оперативну базу в іншому місці.

Американські чиновники зазначають, що йдеться про крилаті ракети SSC-X-8. Але "X" був вилучений зі звітів розвідки. Це означає, що ракетні системи можуть бути готовими до застосування та вже не перебувають у стадії розробки.

Це представляє серйозну проблему для президента Трампа, який пообіцяв поліпшити відносини з Путіним та просувати майбутні угоди щодо контролю над озброєнням. Крім того, видання звернуло увагу, що повідомлення про порушення з боку РФ співпали з відставкою ключового радника в адміністрації Трампа – екс-генерала Майкла Флінна, якого зловили на брехні щодо зв'язків з росіянами.

Ракетні програми РФ були серйозною проблемою для Пентагону, який розробляв варіанти реагування, в тому числі, у вигляді розгортання додаткових елементів ПРО в Європі, розробки нових крилатих ракет морського та повітряного базування.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-