Радбез ООН одноголосно засудив запуск балістичної ракети КНДР

Радбез ООН одноголосно засудив запуск балістичної ракети КНДР

Укрінформ
Рада Безпеки ООН під час засідання у понеділок одностайно засудила останній запуск балістичної ракети КНДР, пригрозивши "прийняти подальші значні заходи" проти Пхеньяну.

Про це повідомляє Channel News Asia.

Члени ради, в тому числі Китай, погодилися з заявою США про те, що запуск балістичної ракети з боку КНДР є "глибоким порушенням" резолюцій ООН.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш звернувся до міжнародного співтовариства, щоб дати спільну відповідь на дії КНДР. Гутерреш також закликав лідера Північної Кореї Кім Чен Ина повернутися до повного дотримання міжнародних зобов'язань і встати на шлях денуклеаризації.

Як повідомляв Укринформ, у неділю, 12 лютого, КНДР провела запуск балістичної ракети середньої дальності. Лідер КНДР особисто був присутній при випробуваннях Pukguksong-2, "нового типу стратегічного озброєння, яке здатне нести ядерну боєголовку".

Такі дії засудили Євросоюз і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. А в США заявили, що можуть ввести нові санкції проти Північної Кореї через пуск балістичної ракети.

У Пентагоні також засудили проведений Північною Кореєю пуск балістичної ракети і запевнили, що готові протистояти таким загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-