Влада Мексики закликала своїх громадян бути обережними у США

Влада Мексики закликала своїх громадян бути обережними у США

Укрінформ
Влада Мексики закликала громадян країни проявити обережність після рішення американської влади про депортацію з США громадянки Мексики, яка прожила в Сполучених Штатах більше 20 років.

Про це повідомляє BBC.

У заяві міністерства закордонних справ Мексики зазначається, що депортація Гваделупи Гарсії де Рейос є ілюстрацією "нової реальності" для мігрантів у США.

"З цієї причини, всім мексиканцям [які живуть у США] рекомендовано вжити запобіжних заходів, і бути на зв'язку з найближчим консульством, щоб у разі необхідності отримати допомогу", - йдеться в заяві відомства.

Мексиканський МЗС порадив співвітчизникам також продумати план на випадок надзвичайної ситуації, якщо вони будуть змушені повернутися на батьківщину.

36-річна Гваделупа Гарсія де Рейос була затримана цього тижня, коли вирушила до міської служби імміграції та митного контролю для того, щоб в черговий раз відмітитися.

Мексиканка переїхала до США ще підлітком. Двоє її дітей народилися в США і мають американське громадянство.

У 2009 році вона була викрита у використанні підроблених документів для отримання дозволу на роботу. Тоді їй вдалося уникнути депортації, завдяки політиці толернатності до нелегальних мігрантів, яку проводила адміністрація Барака Обами.

У місті Фінінкс в штаті Арізона, де жила мексиканка, пройшли акції протесту: присутні перекрили шлях до імміграційного офісу, куди мали доставити Гарсію де Рейос.

Депортація мексиканки сталася слідом за розпорядженням президента США Дональда Трампа, яке наказує імміграційним службам розширити політику депортації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-