Стало відомо, у скільки обійдеться

Стало відомо, у скільки обійдеться "стіна Трампа" на кордоні з Мексикою

Укрінформ
Cтіна, яку президент США Дональд Трамп має намір побудувати на кордоні з Мексикою, буде коштувати $21 млрд, а її будівництво займе 3,5 року.

Про це, посилаючись на документ міністерства внутрішньої безпеки США, пише Reuters.

"Орієнтовна вартість будівництва набагато вище за цифру в $12 млрд, яку під час передвиборної кампанії називав Трамп і $15 млрд, яку називали лідери республіканців Пол Райан і Мітч Макконелл. План передбачає зведення стіни в три етапи на 2000 км кордону до 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Враховуються також час і вартість придбання приватної землі, що є однією з причин різкого збільшення ціни у порівнянні з оцінками Трампа і членів Конгресу.

При цьому дослідницька група Bernstein Research, яка відстежує матеріальні витрати, заявила, що невизначеність навколо проекту може призвести до зростання вартості до $25 мільярдів.

Водночас, прес-секретар міністерства внутрішньої безпеки відмовився коментувати чи підтвердити потенційне існування документа, а прес-секретар Білого дому заявив, що було б "передчасним" коментувати документ, який не був офіційно представлений президенту.

Як відомо, обіцянка побудувати стіну на кордоні з Мексикою була однією з ключових у передвиборній кампанії Дональда Трампа. Після інавгурації він заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, проте пізніше Мексика сама все відшкодує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-