США можуть почати запитувати паролі до соцмереж в осіб, які в'їжджають в країну

США можуть почати запитувати паролі до соцмереж в осіб, які в'їжджають в країну

Укрінформ
Міністр внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Джон Келлі не виключив, що США можуть розпочати просити в осіб, які в'їжджають до країни, паролі від їхніх соціальних мереж з метою посилити контроль за тими, хто може становити загрозу безпеці країни.

Про це повідомляє Sky News.

"За словами міністра, функцію зі збору паролів, можливо, візьмуть на себе посольства США у країнах, де видаватимуться візи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке нововведення, у першу чергу, може торкнутися громадян семи переважно мусульманських країн, стосовно яких президент США Дональд Трамп раніше підписав "міграційний" указ.

"Дуже важко провести точну перевірку людей у цих країнах, семи країнах. Але якщо ж вони в'їжджають (до США - ред.), ми хочемо запитати їх, які сайти вони відвідують і надати нам свої паролі. Таким чином, ми зможемо бачити, що вони роблять в Інтернеті", - наголосив Келлі, додавши, що ті, хто відмовляться від надання інформації, можуть бути не допущені у США.

Келлі також відзначив, що ніякого рішення щодо введення даного виду перевірки поки не прийнято, заявивши при цьому, що більш жорсткі перевірки можуть бути реалізовані, навіть якщо це означатиме більш тривалі затримки для видачі американських віз.

"Це ті речі про які ми думаємо. Але ми можемо запитати їх (приїжджих - ред.) про такого роду інформацію і якщо вони дійсно хочуть приїхати до Америки, то будуть співпрацювати. Якщо ні, тоді наступний у черзі" - підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції США виступило на підтримку міграційного указу президента Дональда Трампа і закликало апеляційний суд відновити його дію в інтересах національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-