Китайський міністр переконаний, що конфлікту зі США не буде

Китайський міністр переконаний, що конфлікту зі США не буде

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван І вважає неможливою війну Китаю з США через розбіжності у Південно-Китайському морі.

Про це він заявив під час візиту до Австралії, повідомляє Australian Associated Press.

"Будь-який, навіть недосвідчений політик розуміє, що конфлікту між Китаєм і Сполученими Штатами не може бути. Втрати будуть великими і жодна із сторін не може собі цього дозволити", - сказав китайський міністр у Канберрі.

Напруженість у Південно-Китайському морі стала однією з основних тем обговорення між китайським міністром закордонних справ Ван І та його австралійською колегою Джулі Бішоп під час зустрічей в рамках четвертого Австралійсько-китайського закордонного та стратегічного діалогу.

Незважаючи на жорсткі заяви щодо блокування доступу Китаю до штучних островів, оприлюднені останнім часом адміністрацією Дональда Трампа, очільник китайського зовнішньополітичного відомства наголосив, що відносини між США і Китаєм впродовж останніх 40 років переживали різні труднощі, і сторони зрозуміли, що дипломатія є найкращим способом для вирішення суперечок.

На думку китайського політика, новій адміністрації США потрібен час, щоб краще ознайомитися з Китаєм.

У свою чергу міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, відповідаючи на запитання про можливість Австралії бути втягнутою у війну між своїм незмінним безпековим союзником США і найбільшим торговельним партнером Китаєм сказала, що Канберра буде докладати максимальних зусиль для забезпечення сторонами взаємодії на основі міжнародного права.

"Ми вважаємо, що позитивна і конструктивна взаємодія в інтересах як США і Китаю, так і всіх країн регіону", - наголосила міністр.

Джулі Бішоп також заявила, що Австралія виступає за прискорення переговорів про кодекс поведінки між Китаєм та Асоціацією держав Південно-Східної Азії.

Китайський посадовець у свою чергу наполягав, що ситуація в Південно-Китайському морі є стабільною, а Пекін прагне до мирного врегулювання суперечок на основі діалогу і консультацій.

Він також повідомив, що прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян планує відвідати Австралію наприкінці березня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-