В Австралії мають намір співпрацювати і зі США, і з Китаєм

В Австралії мають намір співпрацювати і зі США, і з Китаєм

Укрінформ
Глава міністерства закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що її країна має вибудовувати нормальні відносини і зі Сполученими штатами Америки, і з Китаєм.

Так вона прокоментувала результати телефонної розмови з новопризначеним держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та зустріч цього ж дня з міністром закордонних справ КНР Ван І, повідомляє news.com.

"Кожен народ ставить власні інтереси на перше місце, а це (добрі відносини з США та Китаєм) в інтересах Австралії - для забезпечення миру, стабільності і безпеки", - вважає глава австралійського зовнішньополітичного відомства.

Вона також повідомила, що телефонна розмова з держсекретарем Тіллерсоном була "дружньою і теплою", а після спілкування із американським колегою в неї не залишилося сумнівів, що "дві дуже дружні країни будуть продовжувати працювати разом".

Коментуючи свою зустріч з китайським міністром закордонних справ, що відбулася у рамках четвертого засідання Австралійсько-китайського закордонного та стратегічного діалогу, Бішоп наголосила, що Австралія може вибудовувати відносини з обома наддержавами "спокійним, продуманим і зрілим способом".

За словами міністра, щорічний діалог з Китаєм на рівні МЗС дає можливість обговорити весь спектр двосторонніх відносин та ключові регіональні і глобальні питання, що становлять взаємний інтерес.

Китай є найбільшим торговим партнером Австралії. Товарообіг між країнами у 2015-16 рр. становив $150 млрд. Китайські студенти і туристи посідають перше місце серед іноземців, котрі прибувають в Австралію. Обидві країни є членами ключових глобальних і регіональних організацій і угрупувань, таких як G20 і АСЕАН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-