У Румунії не вщухають протести - вимагають відставки прем’єра

У Румунії не вщухають протести - вимагають відставки прем’єра

Укрінформ
Антиурядові акції протесту тривають у Румунії вже сьомий день поспіль: якщо на початку маніфестацій громадяни вимагали скасування постанов про пом'якшення кримінального кодексу, то тепер наполягають на відставці уряду під керівництвом Соріна Гриндяну.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли на акцію протесту, тому що ті, хто перебувають сьогодні при владі, більше не представляють наші інтереси, вони з неповагою відносяться до пересічних громадян", - заявляють учасники маніфестації перед будівлею уряду у Бухаресті, де зібралися понад 10 тисяч осіб.

Маніфестанти тримають у руках плакати з написами "Ми проти мафіозної держави, яка узаконює корупцію!", "Румунія, ми витримаємо!", "Ми любимо нашу Батьківщину!", "Ми не хочемо мати при владі злодіїв! ".

Акції протесту проходять і в інших містах Румунії.

Маніфестації тривають, незважаючи на відміну урядових постанов про помилування й про внесення змін до кримінального законодавства.

Напередодні в аналогічних акціях протесту, які відбулися по всій країні, взяли участь близько мільйона румунських громадян.

Акції протесту були ініційовані кілька днів тому після прийняття екстрених постанов про помилування й про внесення змін до кримінального законодавства. Більшість учасників акцій вважають, що урядовими постановами у Румунії фактично узаконювалася корупція і хабарництво.

Як відомо, один з пунктів анульованих вже постанов уряду припускав, що якщо збиток, нанесений чиновником державі, не перевищує 200 тисяч леїв (близько 50 тисяч євро), то він не може притягати до кримінальної відповідальності.

Прем'єр-міністр Сорін Гриндяну заявив, що не має наміру подавати у відставку, а лідер правлячої Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня підкреслив, що уряд теж не буде цього робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-