Трамп шукає, хто

Трамп шукає, хто "злив" у ЗМІ небажані деталі його телефонних розмов

Укрінформ
Білий дім вивчає, як незручні деталі недавніх напружених телефонних розмов президента Дональда Трампа з його колегами з Австралії й Мексики просочилися у засоби масової інформації.

Про це заявив речник Білого дому Шон Спайсер, повідомило інформагентство Reuters.

"Президент сприймає витік цієї інформації дуже серйозно", - запевнив речник в інтерв'ю одному з телеканалів.

Як повідомлялося, минулої суботи, коли президент США Дональд Трамп розмовляв з одразу з п'ятьма лідерами (Японії, Німеччини, Росії, Франції і Австралії), в бесіді з австралійським прем'єром він зірвався і кинув слухавку. Деталі цієї розмови першою оприлюднила The Washington Post, зазначивши, що суперечки виникли навколо домовленостей щодо обміну біженцями, досягнутої ще з адміністрацією Обами.

Перед цим Дональд Трамп поспілкувався з президентом Мексики Пенья Ньєто. Мексиканське видання Aristegui Noticias і американське інформагентство Associated Press оприлюднили деталі про конфлікт інтересів щодо вимоги американського президента побудувати стіну на кордоні між країнами за рахунок мексиканців.

"Це турбує, і я гадаю, президент попросив команду розслідувати це, тому що наслідки дуже серйозні", - наводиться реакція речника Білого дому на витік інформації у ЗМІ. Водночас Шон Спайсер описав обидві бесіди як "відверті", але зі взаємною повагою, й погодився, що мав місце деякий диспут по окремих деталях з лідерами Австралії й Мексики.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на неділю за київським часом запланована розмова президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Білий дім не поширював жодних деталей, крім запланованого часу розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-