Лукашенко про зовнішню політику: Йду туди, де відкриті двері

Лукашенко про зовнішню політику: Йду туди, де відкриті двері

Укрінформ
У Білорусі немає іншого шляху, як розвивати багатовекторну політику.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками громадськості, білоруських і зарубіжних засобів масової інформації, передає БЕЛТА.

"У нас немає іншої долі, як будувати нашу зовнішню політику як багатовекторну, - зазначив Лукашенко. - Це була моя жорстка вимога - багатовекторність політики, я, швидше, інтуїтивно це відчув".

Водночас президент зауважив, що "у нас не все вийшло з цієї багатовекторністю". "Ви це знаєте, не хочу повторюватися - летіли на одному крилі. Куди прилетіли - теж знаєте. Тому ми, перебуваючи сьогодні в епіцентрі (навіть не в центрі Європи) цього євразійського континенту, не маємо іншого шляху, як розвивати багатовекторну політику, - переконаний Лукашенко. - На простій мові це традиційні, згідно нашому менталітету поняття - ми повинні дружити з усіма нашими сусідами. Нам ні Росія, ні Україна, ні Польща, ні Литва, ні Латвія не чужі. Бо це наші сусіди. Крапка. Більше нічого не треба говорити, хоча можна поставити кому і називати ще багато".

"Що стосується дальніх векторів - у нас відкрита економіка. Що нам робити? Якщо б могли нашим сусідам продати все (що виробляється в країні - БЕЛТА), щоб нормально жити (45% або половину), тоді не треба їхати на цю далеку дугу, як мене недавно критикували деякі - чого поїхав в Єгипет, Судан, - продовжив глава держави. - Лобіювати свою продукцію поїхав, як би не соромно це було говорити. Йду туди, де відкриті двері. Слава Богу, останнім часом двері відкрили багато країн, ось туди і їдемо. І жодна поїздка президента збитковою не була".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-