Маккейн підтримав Австралію після того, як Трамп не схотів вислухати її прем’єра

Маккейн підтримав Австралію після того, як Трамп не схотів вислухати її прем’єра

Укрінформ
Впливовий американський сенатор-республіканець Джон Маккейн висловив публічну підтримку Австралії після того, як ЗМІ оприлюднили подробиці розмови президента Дональда Трампа з прем'єр-міністром Малькольмом Тернбуллом, грубо перерваної главою Білого дому.

Відповідну заяву сенатор оприлюднив на своїй офіційній сторінці, передає Укрінформ.

"Австралія є одним із найстаріших друзів Америки та найвірніших союзників. Ми об'єднані сімейними та дружніми узами, взаємними інтересами й загальними цінностями, а також жертвами під час війни", - зазначив Маккейн, повідомивши також, що передав цю підтримку послу Австралії в США Джо Хокі під час особистої телефонної розмови в четвер.

"Я попросив посла Хокі передати народу Австралії, що їх американські брати й сестри цінують наш історичний союз, шанують жертви австралійців, які служили і служать на нашому боці", - зауважив сенатор.

Він нагадав, що сьогодні Австралія є приймаючою стороною для американських бойових літаків, військового флоту США та забезпечує критично важливу підготовку американських морських піхотинців на військовій базі в місті Дарвін. Крім того, обидві країни ведуть спільну боротьбу з радикальним ісламським тероризмом.

Заява Маккейна пролунала після того, як The Washington Post у четвер опублікувала подробиці розмови Дональда Трампа і Малькольма Тернбулла. Зокрема, було повідомлено, що спілкування було перервано на 25-тій хвилині. Американський президент кинув слухавку після того, як мова зайшла про виконання укладеної раніше домовленості щодо прийому 1250 біженців з резервацій у Австралії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-