Меркель нагадала Ердогану про демократію та права

Меркель нагадала Ердогану про демократію та права

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель у ході зустрічі в Анкарі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом нагадала йому про необхідність дотримання прав і свобод при наведенні ладу в країні.

Про це у Твіттері пише офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт. https://twitter.com/RegSprecher

"У зв'язку з путчем ми побачили, наскільки прихильний турецький народ правилам демократії. І саме зараз, на цій вирішальній фазі, важливо також, щоб дотримувалося право на свободу думок", - наводить представник Меркель її слова.

Канцлер повідомила, що порушила у ході зустрічі з Ердоганом проблему свободи преси, яка також є невід'ємною частиною демократичного суспільства. Глава німецького уряду зазначила, що боротьба з причинами виникнення путчу дуже важлива, але уточнила при цьому, що питання провини має визначатися індивідуально.

Нинішній візит Меркель до Туреччини є першим після невдалого путчу 15 липня 2016 року. Незважаючи на те, що Берлін висловив підтримку владі Туреччини в той момент, там порахували, що вона дещо запізнилася і була не занадто явною, і були ображені критикою, що послідувала із Заходу про утиски опозиції. Відносини між Берліном і Анкарою зіпсувалися також з ряду інших причин і є на справжній момент дуже напруженими.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-