Меркель їде до Туреччини – говоритиме з Ердоганом про НАТО і біженців

Меркель їде до Туреччини – говоритиме з Ердоганом про НАТО і біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель в четвер здійснює візит до Туреччини, перший після невдалого липневого путчу 2016 року, в умовах дуже напружених відносин між двома країнами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Туреччина була і залишається для нас, німців, і для нас, європейців, надзвичайно важливим сусідом та вкрай важливим партнером... Якщо канцлер здійснює візит до Анкари, вона це робить для того, щоб обговорити з цим сусідом та партнером найважливіші теми, які стосуються обох сторін, та знайти в цих темах загальні інтереси та спільні рішення", - заявив напередодні від'їзду представник уряду Штеффен Зайберт.

Він анонсував, що програмою перебування канцлера ФРН в Анкарі передбачені зустрічі з президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом та прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом. Теми, які обговорюватимуться, - двосторонні відносини, ситуація в Сирії, на Кіпрі, взаємодія у рамках НАТО, а також виконання угоди між ЄС та Туреччиною щодо біженців. Ангела Меркель була одним з активних ініціаторів цієї угоди, яка має на меті зменшити потік біженців до Європи.

Напередодні канцлер ФРН була удостоєна премії імені Ойгена Больца за її позицію стосовно прийому біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-