Євродепутат назвав

Євродепутат назвав "Північний потік-2" проектом-убивцею

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Литви Петрас Ауштревічус наголошує, що сприяння з боку Євросоюзу будівництву "Північного потоку-2" стане підтримкою політики та мети Путіна щодо виключення України з процесу транзиту російського газу до країн Європи.

Про це він заявив на слуханнях комітету у закордонних справах Європарламенту "Північний потік-2" та його геополітичні наслідки", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Найгіршим у цьому буде те, що Європа стане партнером Путіна", - зауважив європарламентарій.

Він висловив переконання, що "Північний потік-2" є "проектом-убивцею", який спрямований на знищення європейської солідарності, європейських правил конкурентної поведінки та регіонального співробітництва, на яких грунтується ініціатива Європейського енергетичного союзу. 

У свою чергу, аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Сійбрен де Йонг зазначив, що будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" становить геополітичну небезпеку для України, Польщі та Словаччини.

Він вказав, що найбільшими лобістами російського газопроводу "Північний потік-2" є деякі німецькі політики.

При цьому Йонг констатував, що потужності "Північного потоку-2" з урахуванням перспектив можливого будівництва "Турецького потоку" та газопроводів у рамках проектів "Південного газового коридору" забезпечать постачання надлишкових обсягів енергоносія, які виявляться непотрібними на ринках Європи.

Аналітик також висловив упевненість, що "Північний потік-2" дуже обмежено відповідає інтересам створення Європейського енергетичного союзу.

Старший дослідник варшавського Центру східних досліджень Агата Лошкот-Страчота зауважила, що російський проект газопроводу "Північний потік-2", який ще навіть не завершений, вже здійснює негативний вплив та призводить до протистояння всередині Євросоюзу.

За її словами, противники цього газопроводу вважають проект суто політичним та вважають російський газ в Європі джерелом невизначеності, непередбачуваності та небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-