У Москві продовжили арешт хакера, що злив у мережу пошту Суркова

У Москві продовжили арешт хакера, що злив у мережу пошту Суркова

Укрінформ
Лефортовський суд Москви продовжив до 8 березня арешт журналіста Володимира Анікєєва, який імовірно є організатором хакерської групи "Шалтай-Болтай".

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-секретаря суду.

"Постановою від 28 грудня 2016 року запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно Анікєєва продовжено до 8 березня 2017 року", - повідомила чиновниця.

Таким чином, вперше знайшла своє підтвердження поширена раніше інформація про арешт Анікєєва у листопаді минулого року за обвинуваченням у незаконному доступі до комп'ютерної інформації, вчиненому групою осіб за попередньою змовою. Про арешт Анікєєва 28 січня повідомило агентство "Росбалт". За даними агентства, його було затримано співробітниками ФСБ у жовтні після повернення з України, де, як вважають спецслужби, займався розміщенням на місцевому сайті листування помічника президента Росії Владислава Суркова, у тому числі плану з дестабілізації України «Шатун». За відомостями агентства, Анікєєв дав свідчення проти керівника одного з підрозділів Центру інформаційної безпеки ФСБ Сергія Михайлова.

За інформацією ЗМІ, фігурантами кримінальної справи про злам персональних облікових записів високопоставлених російських чиновників, крім Анікєєва, стали ще п'ять осіб, у тому числі сам Михайлов та його заступник Дмитро Докучаєв, а також колишній глава відділу розслідувань комп'ютерних інцидентів "Лабораторії Касперського" Руслан Стоянов.

Група "Шалтай-Болтай" здобула популярність завдяки публікації в мережі, як стверджувалося, листування Дмитра Медведєва, Владислава Суркова та інших високопоставлених чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-