У Грузії кажуть, що

У Грузії кажуть, що "відновлення дипвідносин" вигадали в Путінпропі

Укрінформ
Грузія не має наміру відновлювати дипломатичні відносини з Росією до початку врегулювання конфліктів і розв'язання проблем окупованих територій. 

Про це, коментуючи поширену сьогодні в російських ЗМІ інформацію про те, що нібито Грузія готова почати переговори про відновлення дипвідносин, заявив представник прем'єр-міністра Грузії у справах врегулювання відносин з Росією Зураб Абашидзе, відзначивши, що російські ЗМІ правильно навели його слова, проте в загальному контексті видали щось абсолютно інше, інформує Грузія-Online

"Я відповів на кілька запитань російської газети "Известия". Що стосується питань відновлення дипломатичних відносин, я сказав їм, що на цьому етапі це не розглядається і торгуватися з цього питання ми не збираємося", - заявив Абашидзе.

За його словами, "це питання може стати на порядок денний тільки у тому разі, якщо почнеться врегулювання проблем Абхазії і Цхінвальського регіону і буде досягнутий серйозний прогрес. Жодних змін у цій позиції Грузії немає і це питання на наступній зустрічі Абашидзе-Карасін не розглядається".

Як відомо, 7 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії під приводом необхідності захисту громадян Росії (жителів Цхінвальського регіону, яким незаконно роздали громадянство РФ) і окуповували велику частину Західної Грузії, наблизившись до Тбілісі на відстань 30 кілометрів. 

Після міжнародного втручання російські війська були передислоковані в два грузинські регіони - Абхазію і Цхінвальський регіон. Пізніше Росія визнала окуповані території незалежними, призначивши там свою владу. У зв'язку з цим керівництво Грузії розірвало дипломатичні відносини з країною.

До цього дня ці території (20% територій Грузії) перебувають під російською окупацією, що підтверджено і визнано міжнародним співтовариством. На окупованих територіях Грузії дислоковано до 10 тисяч російських військовослужбовців.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-