Amnesty International: Біженці - жертви того самого терору, з яким Трамп хоче боротися

Amnesty International: Біженці - жертви того самого терору, з яким Трамп хоче боротися

Укрінформ
Міжнародні організації з тривогою сприйняли рішення нового президента США Дональда Трампа заборонити в'їзд в країну громадянам сімох - переважно мусульманських - країн.

У розпорядження Укрінформу надійшли заяви від Міжнародної організації міграції, Управління Верховного комісара у справах біженців ООН і правозахисної організації «Міжнародна амністія».

«Вже втілилися деякі з наших найгірших побоювань. Одним розчерком пера президент Трамп втілив у життя свою сповнену ненависті ксенофобську риторику, виділивши людей виключно за принципом їх релігії», - заявив генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті.

Він нагадав, що ці чоловіки, жінки і діти є жертвами того самого терору, з яким президент Трамп, як запевняє, хоче боротися. Особливо іронічно те, що США зробили безпосередній внесок у нестабільність у багатьох місцях, з яких люди тепер змушені тікати. Шетті констатував, що рішення Трампа мають «потенційно катастрофічні наслідки» і нагадав новій адміністрації, що США – країна, побудована здебільшого саме мігрантами і біженцями.

«Потреби біженців і мігрантів у всьому світі ніколи не були більшими, ніж сьогодні, і програма переселення в США є однією з найважливіших у світі», - йдеться в набагато більш стриманій спільній заяві МОМ та УВКБ ООН.

Ці організації висловлюють сподівання, що США продовжать свою лідерську роль і давні традиції захисту тих, хто рятується від конфліктів і переслідувань, а зі свого боку обіцяють новій адміністрації продовження співпраці у справі програм безпечного і надійного переселення та імміграції. «Ми твердо переконані, що біженці повинні отримувати рівне право на захист і допомогу, а також можливості для переселення, незалежно від їх релігії, національності або раси», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Дональд Трамп 25 січня розпорядився протягом 120 днів не пускати в країну біженців і на три місяці заборонив видавати візи громадянам Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-