Америка має посилити свою роль в Азії - глава МЗС Австралії

Америка має посилити свою роль в Азії - глава МЗС Австралії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах для участі у Днях Австралії у США, закликала Вашингтон посилити американську присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Австралія вважає, що зараз настав час для Сполучених Штатів, щоб вийти за рамки своєї нинішньої участі в Азії, підтримати мир в Азії і капіталізувати епоху можливостей, яку створили довгострокові інвестиції США», - йдеться у промові міністра, в якій вона закликала Америку посилити свою роль в Азії на тлі збереження напруженості у Південно-Китайському морі і побоювань щодо можливого американського ізоляціонізму.

У свою чергу, прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив, що посилення присутності США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні має життєво важливе значення для безпеки і процвітання регіону.

Малкольм Тернбулл підкреслив, що Австралія взаємодіятиме з адміністрацією Дональда Трампа так само, як це було з адміністрацією попереднього президента США Барака Обами.

Тіньовий міністр закордонних справ Австралії, представник Лейбористської партії Пенні Вонг, також наголосила, що присутність США в регіоні, яка сприятиме миру, стабільності і безпеці, відповідає інтересам Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-