Республіканці засудили Трампа щодо питання застосування тортур

Республіканці засудили Трампа щодо питання застосування тортур

Укрінформ
Республіканські лідери в Конгресі США засудили ініціативу застосування тортур в якості методу для допитів, що напередодні намагався виправдати новий американський президент Дональд Трамп.

З відповідними заявами представники республіканського керівництва виступили в четвер під час прес-конференції в Конгресі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, директор ЦРУ чітко заявив, що він збирається діятиме відповідно до закону. І я вважаю, що всіх членів моєї партії задовольняє вимога закону в цьому питанні", - заявив лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконел.

Спікер Палати представників Пол Райан підтримав позицію Макконела, й лаконічно зазначив: "Тортури є незаконним. Катування – це незаконно. І ми згодні з цим, що це незаконно".

Напередодні інший впливовий республіканець, голова Комітету Сенату США з питань Збройних сил Джон Маккейн першим заявив про небезпеку порушення закону у зв'язку з появою ініціативи щодо допитів. Він нагадав, що в червні 2015 року був прийнятий акт, який забороняє застосування інших методів під час допитів, ніж ті, що зазначені в Бойовому статуті армії США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Дональд Трамп в одному з інтерв'ю висловив переконання, що використання тортур по відношенню до підозрюваних у тероризмі в американських в'язницях є ефективним методом і може бути виправдане.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-