Сирійська опозиція відкинула конституцію з Кремля

Сирійська опозиція відкинула конституцію з Кремля

Укрінформ
Опозиція Сирії відкинула пропозицію Росії стосовно нової конституції країни, попереджаючи Кремль не повторювати помилки, зроблені адміністрацією екс-президента США Джорджа Буша-молодшого після повалення Саддама Хусейна в Іраку.

Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

«Ми сказали їм (росіянам — ред.), що єдиний, хто має право писати Конституцію Сирії — це сирійський народ. Досвід Пола Бремера в Іраку (був повноважним представником президента Джорджа Буша-молодшого в Іраку в 2003-2004 роках) цілком показовий: коли Конституція написана іншою країною, вона не працюватиме», — сказав член делегації повстанців на переговорах Ях'ю аль-Аріді.

Як зазначається, російський проект нової конституції Сирії був представлений главі делегації сирійської опозиції під час переговорів в Астані. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що проект був складений російськими експертами на основі ідей від сирійського уряду, опозиції і зовнішніх учасників конфлікту.

У проекті зазначено, що сирійський президент обирається на сім років без можливості дострокових виборів, а парламент ділиться на дві палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-